Social return


Social return is een aanpak om duurzame werkgelegenheid te creëren voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Inkopers van overheden kunnen, bij het verstrekken van opdrachten, de opdrachtnemer stimuleren of verplichten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij de uitvoer van een opdracht. 

Doel social return

De Rijksoverheid zorgt er met de toepassing van Social Return voor dat een investering die binnen het Rijk wordt gedaan, niet alleen zorgt voor het ‘gewone’ rendement, maar dat het ook sociale winst oplevert. Op deze manier draagt het inkopen en het aanbesteden van de overheid bij aan het creëren van een maatschappelijke meerwaarde. 

Doelgroep social return

De doelgroep social return omvat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle mensen die langer dan 3 maanden buiten het reguliere arbeidsproces vallen behoren tot de doelgroep voor social return. In totaal bestaat deze groep uit ruim 1,3 miljoen mensen. Er zijn verschillende redenen waardoor iemand thuis kan komen te zitten. Bijvoorbeeld een faillissement van de werkgever, geen passende opleiding of geen verlenging van de arbeidsovereenkomst. 

Subsidie

Wanneer een werkgever iemand aanneemt met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt is de kans groot dat er voor deze werknemer loonkostensubsidie mogelijk is. Een bijkomend voordeel voor de werkgever is dat de loonkosten voor deze werknemer dan lager zullen uitvallen. Daarnaast is het als werkgever ook handig uit te zoeken of er eventueel subsidie van toepassing is op de huidige werknemers. Mocht dit het geval zijn, zou de werkgever bij een aanbesteding mensen in kunnen zetten die al bij hem in dienst zijn. Voor meer informatie over wat MijnSubsidie op dit gebied kan betekenen klik hier.


Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Social Return On Investment

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van MijnSubsidie? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar support@mijnsubsidie.com.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Probeer nu 90 dagen het complete programma. Van subsidiescan tot en met beheer van subsidieaanvragen en andere handige functies.

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Loonsubsidies niet van toepassing op een DGA

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is in grote lijnen de hoogste baas binnen een BV of NV. Daarnaast bezit een DGA een groot deel van de aandelen van een onderneming. Over het algemeen zijn loonsubsidies niet van toepassing op een DGA.




Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe moet ik de maximale subsidie berekenen?

Als het Loonkostenvoordeel (LKV) aan de werkgever is toegekend, zal hij het LKV uitbetaald krijgen. Maar hoe kan de werkgever berekenen wat de maximale subsidie voor hem is?




Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl)

Wanneer krijgt de werkgever de loonsubsidie uitbetaald?

Om een loonsubsidie te krijgen zijn er een aantal stappen die de werkgever uit moet voeren. Maar als alles is voltooid, wanneer krijgt de werkgever de loonsubsidie dan uitbetaald?